+359 887672686
info@kursoviraboti.bg
Вие сте в: Начало > Продукти > ПрезентацияМеждународната търговия между двете световни войни.Цена: 0.00 лв.
Реф№: 125

Изтегли Презентацията ОТТУК БЕЗПЛАТНО


Стопанският подем по време на Голямата депресия се отличава с няколко особености от другите кризи преди и след това:
- Нарастването на производството по време на подема е съчетано с висока безработица. Производството не може да поеме безработните,тъй като не се търси толкова произведеното на пазара,в същите количества като преди.
- Слабо увеличение на покупателната способност на обществото. Заплатите не са високи, следователно доходите на хората не стигат, населението обеднява,а противно на това, цените пък скачат,заради икономическата криза.
- Слабо развитие на външната търговия. Стойността на даден продукт спада, за разлика от цената му. Тук се намесва и политиката, намира се нейната вина за икономическата криза, наречена Депресия. ( Контингентите, Системите на правителствата в борбата с кризата)

Силно спадане на цените на световния пазар. Най-ниски стават цените през 1932г.  А през 1938, след кратко нормализиране, до изв.степен, идва нов голям спад на цените. Колебанието в цените е показател за особеностите в стопанската политика на държавите


МЕНЮ

Начало
За нас
Контакти
УСЛУГИ

Поръчай
Преводи
Справка
ПОЛЕЗНО

Въпроси и Отговори
Отзиви
Работа като автор
КОНТАКТИ

Тел.: +359 088 7672686
E-mail: info@kursoviraboti.bg© 2022, Kursoviraboti.bg. Курсови работи.бг. Политика за защита на личните данни / Условия за ползване
Внимание: Всички материали са за лично ползване и в помощ на заинтересованите лица. Kursoviraboti.bg не носи отговорност при опит за плагиатство.