+359 887672686
info@kursoviraboti.bg
Вие сте в: Начало > Продукти > ПрезентацияПотенцaиал на туристическите ресурси в Родопски район за устойчиво развитие на района като туристическа дестинация в България”Цена: 0.00 лв.
Реф№: 127

Изтегли презентацията ОТТУК - 29 СЛАЙДА

СЪДЪРЖАНИЕ:
1.
Въведение.
2.Регионално развитие на района. Туристическа супер- и инфраструктура.
3.Анализ на туристическите ресурси - природни и антропогенни ресурси.
4.SWOT анализ на възможностите за развитие на кулинарен туризъм в Родопски туристически район.
5.Разработване на туристически маршрут в Родопския район.
6.Тенденции и перспективи за развитието Родопски туристически район.

Развитието на региона е свързано с традиционни стопански дейности като рудодобивната у рудопреработвателната промишленост, дърводобива и дървообработването, електропроизводство. Западат традиционни дейности като бубарството и тютюнопроизводството и др. Всичко това налага развитието на региона да бъде съобразено в още по-голяма степен с благоприятните му почвено-климатични условия за развитие на селското стопанство, с наличието на суровинна база за строителната и химическата промишленост, с благоприятното му транспортно-географско положение и очакваното разширяване на връзките с Турция и Гърция. Водещо е и значението на туризма за развитието на Родопския регион.

Родопският район има добре развита туристическа суперструктура, която обхваща:

Средствата за подслон (хотели, мотели, вилни и туристически селища).

Местата за настаняване (пансиони, почивни станции, семейни хотели, самостоятелни стаи, вили, къщи, бунгала, къмпинги и туристически хижи).

Заведенията за хранене и развлечение (ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници, барове и дискотеки).

Магазинната мрежа в рамките на съответната туристическа територия.

            Тенденцията е към постоянно нарастване на местата за настаняване и средствата за подслон

            Туристическата инфраструктура обхваща съвкупността от материално-техническите условия и създадената организация за управление на туристическите услуги — настаняване, храна и напитки, транспорт, търговски и развлекателни (допълнителни) услуги на туристите.

 МЕНЮ

Начало
За нас
Контакти
УСЛУГИ

Поръчай
Преводи
Справка
ПОЛЕЗНО

Въпроси и Отговори
Отзиви
Работа като автор
КОНТАКТИ

Тел.: +359 088 7672686
E-mail: info@kursoviraboti.bg© 2023, Kursoviraboti.bg. Курсови работи.бг. Политика за защита на личните данни / Условия за ползване
Внимание: Всички материали са за лично ползване и в помощ на заинтересованите лица. Kursoviraboti.bg не носи отговорност при опит за плагиатство.