Cookie consent management tool
+359 887672686
info@kursoviraboti.bg
Вие сте в: Начало > Продукти > КазусиBATB855 Информационни и резервационни системи в туризмаЦена: 87.50 лв.
Реф№: 151

100% индивидуална разработка
Срок: 7-10 дни
Обем: 5-8 стр.

Пример от Решен казус за учебната 2014/2015:

1.      Как оценявате значението на проекта Drupal за развитието на туризма в Базел? Мотивирайте отговора си.

Развитието на технологиите, каквато е и Drupal, предоставя възможности за туризма и туристическата индустрия[1]. Туризмът е силно зависим от информационните технологии. Drupal е донякъде иновация и научна разработка, която дава възможност за  нови иновации, за да се поднови и развие туристическия продукт и услуги. Успехът на туристическите дестинации ще продължи да зависи от усилията да се проибави стойност към продуктите и услугите чрез използването на технологии за конкурентно предимство.

Drupal дава възможност за разработване на усъвършенствани системи за управление на базите данни, които предоставят на заинтересованите страни инструменти, с които да отговорят на индивидуалните предпочитания и стимулиране на покупката на туристически покупки. Drupal дава възможност за интерактивен достъп до предлаганите продукти чрез интернет като дава на потенциалните туристи безпрецедентен контрол върху това как те да прекарват времето[2]. Новите технологии в световен мащаб се конкурират в туризма чрез осигуряване нови форми на забавление с близост до потребителя.

Въз основа на Drupal, всяка заинтересована страна може да филтрира, събира, обединява и интегрират свързано с туризма съдържание, разпространявано от различни, разнородни и клонове на туристическата индустрия в града (например частни ресторанти, обществени събития и мероприятия, институционални каталози и т.н.) по един интелигентен, надежден и стабилен начин.

Обхватът и целите на платформата са разнородни и варират в зависимост от заинтересованите страни по веригата на доставки в туризма. В случая на туристистически агенции, неговата цел е да насърчи достъпа до съдържанието им (например брошури, видеоклипове, културни програми и т.н.) и промотиране на самата дестинация чрез различни непреки канали (например социални мрежи и т.н.). По същия начин, те могат да разчитат на платформата, за да обогатят своите портали с включването на неинституционално съдържание достъпно в мрежата. Доставчиците на туристически услуги увеличат каналите за директни продажби, поради съдържанието което се включва в мрежата и Drupal улеснява разпространението и популяризирането на услугите и чрез непреки канали. Офертите стават бързо достъпни до потенциалните клиенти и стават по-привлекателни благодарение на съдържанието от Базел като туристическа дестинацията. И накрая, туристи, потребители и производители в туристическия сектор, са в състояние да изберете местоназначението си и да подготвят по-изчерпателни планове за пътуване, благодарение на информацията, която се придобива от различни източници чрез Drupal.

Но тъй като сайта е стартирал на 28.02.2012г. е все още трудно да се оцени действителния принос на проекта Drupal за туризма в Базел, което потвърждава и следната графика:[1] Mistilis, N., & Daniele, R. (2004). Challenges for competitive strategy in public and private sector partnerships in electronic national tourist destination marketing systems. Journal of Travel & Tourism Marketing, Vol(4), 63–73.

[2] Buhalis, D. (2000). Tourism in an era of information technology. In B. Faulkner, G. Moscardo, & E. Laws (Eds.), Tourism in the 21 century: lessons from experience (pp. 163–180). New York: Continuum.МЕНЮ

Начало
За нас
Контакти
УСЛУГИ

Поръчай
Преводи
Справка
ПОЛЕЗНО

Въпроси и Отговори
Отзиви
Работа като автор
КОНТАКТИ

Тел.: +359 088 7672686
E-mail: info@kursoviraboti.bg© 2024, Kursoviraboti.bg. Курсови работи.бг. Политика за защита на личните данни / Условия за ползване
Внимание: Всички материали са за лично ползване и в помощ на заинтересованите лица. Kursoviraboti.bg не носи отговорност при опит за плагиатство.