+359 887672686
info@kursoviraboti.bg
Вие сте в: Начало > Продукти > ЕсетаКАК ДОМЪТ МОЖЕ ДА ПРОМЕНИ ЖИВОТА НИ?Цена: 0.00 лв.
Реф№: 205

Да промениш своята съдба е трудна задача, ако вярваме, че житейският път на всеки един от нас е предначертан. Ако може да променим поне частица от житейската история, която ние сами пишем и да създадем начин на живот, който едновременно си струва сега и в бъдеще, то може би също така сме в състояние да променим и други неща. За да направим подобна крачка е необходимо да започнем да разбираме различията в историите, които чуваме и реалността, в която живеем, какво означава човек да остане на едно място, да има корени и какво означава да имаш истински дом.

Това, което прави моя дом магическо място е, че живея там без значение колко хаотично или объркано или неперфектно е бъдещето, но то има прекрасното качество да бъде дом.

Домът създава не само подслон. Той осигурява връзки. Домът може да подобри успехите в училище, да намали проблемите със здравето и стреса на работа. Той може да е в основата на приятелства за цял живот.

Накратко, има неща в повече, които правят домът не само купчина от бетон.

Домът, който е далеч от магистралата: Доказано е, че жени които живеят в рамките на един и половина километра от претоварената магистрала имат по-висок процент на недоносени или бебета с ниско тегло при раждане,. заради емисиите на превозните средста.

Плати повече, за да шофираш по-малко: общ компромис е да се прави покупка на жилище като се приема по-дълго пътуване с кола до работа в замяна на по-голям дом. Но човек не взема под внимание кумулативните разходи за износване на колата, говиро, стреса от пътуването до работното място и по-малкото време в къщи. Тези семейства харчат много повече за транспорт.

Най-подходящия размер: Съществуват много проучвания за влиянието от пренаселеността върху семействата, като някои разкриват, че твърде многото пространство в дома може да е толкова зле, колкото и твърде малкото за семейства с деца в училищна възраст. Необходимо е адекватно, а не прекомерно пространство. Необходимо е място за децата, тяхно собствено пространство и да могат да се съсредоточат върху домашните, но децата предимно се нуждаят от родителски грижи.

Понякога се твърди, че когато останеш на едно място, ти си застинал във времето, без шанс за изход. Това може да е така. Срещал съм хора, които никога не са пътували или променяли местоживеенето си. А също съм срещал такива на другата крайност. Привързаността спрямо едно място като дома не гарантира на човек, че той ще стане по-мъдър, но също не гарантира, че той ще стане ограничен. Привързаността към дома не ограничава човек да посещава нови места и да признава тяхното разнообразие и красота. Но именно, как всеки от нас може да оцени други места, ако няма своя дом? Знанието за дома е знание за глобалното. Ако човек не си е намерил мястото, тогава той ще разглежда света като забележителност, колекционер на преживявания, без рамка за оценка на това, което вижда. Тези, които не се интересуват за нищо отвъд техния дом са наистина ограчени. От друга страна, тези, които нямат граници, за които света е просто преплитане на различни пътища, банкови сметки и магазини са опасни не само за себе си, но и за планетата.

От Коперник ние познаваме по-добре планетата Земя като центъра на Вселената. От Айнщайн, ние сме научили, че не съществува такъв център или с други думи, всяка една точка е еднакво добра за наблюдение на света. Един Зен майстор казва, че: Тази точка, в която седиш е твоята точка. Това е именно точката, в която във всеки един момент можеш да получиш прозрение. Не е необходимо да стоиш под дърво на отдалечено място”. Ако стоиш на място, твоят дом може да стане твоя свещен център, не защото ти дава специален достъп до Господ или до върховна сила, а защото в своето „стоене” там, ти може да чуеш всичко, което може да се чуе на всяко други място. Моят дом е серия от свързани кръгове, семейството в центъра, заобиколено от приятели и общността в квартала и т.н. МЕНЮ

Начало
За нас
Контакти
УСЛУГИ

Поръчай
Преводи
Справка
ПОЛЕЗНО

Въпроси и Отговори
Отзиви
Работа като автор
КОНТАКТИ

Тел.: +359 088 7672686
E-mail: info@kursoviraboti.bg© 2024, Kursoviraboti.bg. Курсови работи.бг. Политика за защита на личните данни / Условия за ползване
Внимание: Всички материали са за лично ползване и в помощ на заинтересованите лица. Kursoviraboti.bg не носи отговорност при опит за плагиатство.