+359 887672686
info@kursoviraboti.bg
Вие сте в: Начало > Продукти > КазусиУПРАВЛЕНИЕ НА БИЗНЕСА И ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО.Цена: 100.00 лв.
Реф№: 412

100% индивидуален казус
Обем: 5-7 стр.
Срок: 5-7 дни


Задание:
Вашата задача е:

1.    Прочетете текста, даден по-долу. Доналд Тръмп е автор и на малка книжка под същото заглавие “ The Art of the Deal”. Прочетете и нея, при желание.
2.    Резюмирайте подхода на Тръмп при сключването на сделки- от текста или по-добре по-подробно от книгата.
3.    Намерете биографични данни за Д. Тръмп и преценете как семейната среда е въздействала върху неговия бизнес избор и бизнес стил.
4.    Опишете преценката си за правотата на възгледите на Тръмп, които са в противоречие с общо-тиражираните в медии и “научни” издания възгледи за бизнес успех, като:

– Това, което не се прави с пари, се прави с много пари
– Винаги бъдете оптимист
- Индидидуализмът е в основата на личния успех
- Концентрирй се само върху един проблем и докато не го решиш не се захващай с друг
- Отиди на бизнес среща с точно определен план и го следвай безотказно
- Мисли конкретно и действай конкретно без фантазии.

5.    Направете заключение за Д. Тръмп като оригинален предприемач и ангажиран гражданин. Съществува ли връзка между обществено-ангажианата позиция и почтения предприемач.

Обем на работата: Не повече от 2300 думи
Задължително посочете източниците на разработката си в края.

2.    Намерете биографични данни за Д. Тръмп и преценете как семейната среда е въздействала върху неговия бизнес избор и бизнес стил.

Дядото на Тръмп Фредерик Тръмп, който също е инвестирал в недвижими имоти, е оставил като наследство малко над 30 000 долара, когато е починал през 1918 г.. Това би било еквивалента на малко под $ 500,000 в днешни долари. И бабата на Тръмп, Елизабет Хрис Тръмп, всъщност е тази, която е създала семейния бизнес.

Всъщност всяка агресивна дума, която Доналд Тръмп някога е насочвал към баща си, е била по повод бизнеса. Когато Фред е умрял, Доналд Тръмп е дал весел цитат за некролога на баща си в Ню Йорк Таймс, съсредоточавайки се върху начина, по който баща му никога не е искал да се разширява в Манхатън. – Това беше добре за мен - казва той. - Знаеш ли, като син на някого, може да е било конкуренция за мен. Така взех целия Манхатън за себе си! "[1]

Това може да изглежда странно, когато баща ти току-що е умрял. Но и тогава семейството Тръмп не е вършило нещата по обикновения начин.


3.    Опишете преценката си за правотата на възгледите на Тръмп, които са в противоречие с общо-тиражираните в медии и “научни” издания възгледи за бизнес успех, като:

– Това, което не се прави с пари, се прави с много пари - Играенето на играта е по-важно от парите. А също Тръмп счита, че всяка работа трябва да има бюджет, който не трябва да се превишава.

– Винаги бъдете оптимист - Отрицателно мислене - винаги очаквайте най-лошото

- Индивидуализмът е в основата на личния успех – Не е така. Наемете най-добрите от конкурентите, платете им повече, отколкото са спечелили, и дайте още повече, така че да надминете техните очакванията.

- Концентрирай се само върху един проблем и докато не го решиш не се захващай с друг – и Тръмп мисли така. За негово това е аспекта управление на времето  -  Влез. Направи го. Направете го правилно и излезте. И след това следващата работа.ИЗПОЛЗВАНА ЛИТЕРАТУРА:

1.      https://www.theguardian.com/us-news/2016/mar/26/donald-trump-fred-trump-father-relationship-business-real-estate-art-of-deal

2.      http://www.businessinsider.com/donald-trump-business-philosophy-from-the-art-of-the-deal-2015-6

3.      http://review.chicagobooth.edu/strategy/2016/article/art-deal-not-art-war

4.      https://roughnotes.wordpress.com/2006/12/19/trump-style-negotiation-powerful-strategies-and-tactics-for-mastering-every-deal-george-h-ross
МЕНЮ

Начало
За нас
Контакти
УСЛУГИ

Поръчай
Преводи
Справка
ПОЛЕЗНО

Въпроси и Отговори
Отзиви
Работа като автор
КОНТАКТИ

Тел.: +359 088 7672686
E-mail: info@kursoviraboti.bg© 2024, Kursoviraboti.bg. Курсови работи.бг. Политика за защита на личните данни / Условия за ползване
Внимание: Всички материали са за лично ползване и в помощ на заинтересованите лица. Kursoviraboti.bg не носи отговорност при опит за плагиатство.