+359 887672686
info@kursoviraboti.bg
Вие сте в: Начало > Продукти > КазусиMBAM 053D Проект: Управление на маркетингаЦена: 137.50 лв.
Реф№: 505

100% индивидуално разработен казус
Обем: 1500-1800 думи
Срок: 5-7 дни

Санди Майкълс, главен маркетинг мениджър /СМО/ на  гигантите от финансово обслужване PACE STERLING, е изправена пред сериозна дилема. Най-престижният голф турнир, спонсориран от компанията, е обект на публичен спор. Клубът Довър Хил, където се провеждат високореномираните голф шампионати, приема само мъже, но тази година влиятелната Организация за парва на жените /ОПЖ/ е решила да даде публичност на този ексклузивитет.

Под натиска на женската организация да оттегли подкрепата си, PACE STERLING трябва да прецени маркетинговата стойност на спонсорството си и дали оттеглянето би било с положителен или отрицателен знак.

Санди е категорична, че PACE STERLING трябва да отстоява настоящите си позиции и да продължи да спонсорира събитието. Спонсорството има положителен икономически смисъл, смята тя, и общата му стойност  - комбинация от смелост, привилегированост и висока класа – е напълно в синхрон с търговската марка PACE STERLING. Нещо повече, много от зрителите на турнира имат властта или най-малко влиянието да гарантират името на компанията.

Непреклонността на Санди е разколебана от следното вестникарско заглави: „Томи Уорд трябва да бойкотира Довър Хил”. Уорд е царят на голфа и най-вероятният победител на шампионата. ОПЖ увеличава децибелите на недоволството.

Да продължи или да оттегли спонсорството си PACE STERLING? Съвети по този казус предлагат Серджо Зийман, бивш главен маркетинг мениджър на Coca  -Cola; Пол Ардженти, професор по мениджмънт и корпоративни комуникации в бизнес колежа на Дартмунт.

 

Въпроси към казуса:

 

1.Опитайте се да ролята на маркетинговото планиране в създадената ситуация.

2.Аргументирайте своето становище относно ролята на управлението на маркетинговите комуникации в цялостната маркетингова стратегия.

3.Какво представлява спонсорството? Опишете ролята му в цялостното организиране на управлението на връзките с обществеността /PR/?

4.Какви според вас трябва да бъдат действията от страна на организаторите на турнира като цяло и в детайли спрямо спонсорството?

5.Кои са мероприятията, които бихте предприели, за да аргументирате своята позиция в общественото пространство?
МЕНЮ

Начало
За нас
Контакти
УСЛУГИ

Поръчай
Преводи
Справка
ПОЛЕЗНО

Въпроси и Отговори
Отзиви
Работа като автор
КОНТАКТИ

Тел.: +359 088 7672686
E-mail: info@kursoviraboti.bg© 2023, Kursoviraboti.bg. Курсови работи.бг. Политика за защита на личните данни / Условия за ползване
Внимание: Всички материали са за лично ползване и в помощ на заинтересованите лица. Kursoviraboti.bg не носи отговорност при опит за плагиатство.