+359 887672686
info@kursoviraboti.bg
Вие сте в: Начало > Продукти > КазусиКазус по дисциплината „Управление на операциите”.Цена: 0.00 лв.
Реф№: 43

Обем 12 стр.

Изтегли оттук

Организационни мениджъри развиват структури и вътрешни отношения по начини, които са предназначени да се постигне максимална ефективност в нормална бизнес среда. Криза по дефиниция e едно събитие, което не се разглежда като обикновенна или естествена част от бизнес средата на една организация. Например, процентът на заетост от 80 на сто може да бъде очаквана част от бизнес средата на курортен хотел - очакване, което води до някои кадрови и управленските решения. От друга страна, ураган от пета степен не може да се разглежда като нормално бизнес събитие от хотела; поради това е малко вероятно.
С оглед на кризисни ситуации организационни мениджъри могат (и трябва) да разработят планове за извънредни ситуации като пожари, наводнения, компютърни сривове, и така нататък. Въпреки това, не може да се очаква те да структурират своите фирми или около такива непредвидени случаи, условности или ако такива непредвидени обстоятелства са нормални, ежедневни събития. И все пак, най-необичайни и често извънредни изисквания към бизнеса по време на криза може да направи нормалните процеси в организацията неспособни адекватно да реагират на кризата.
Факторите, които изискват от една организация да приеме различни управленски процеси и отношения в ситуация на криза, включват такива въпроси като следните:
а) изключително съкратена времева рамка, в която да се вземат решения.
б) повреда или неработоспособност на нормалните управленски процеси и информационни канали, както външни, така и вътрешни за организацията.
в) необходимостта да се координират действията с, или да се предприемат действия под ръководството на агенти като полиция, пожарна, или спасителни организации.
г) подчинеността на нормални оперативни цели (ефективно обслужване, максимални продажби и т.н.) към кризисните наложени такива като безопасност  на условията на труд, сигурност и за смекчаване на загубите.
МЕНЮ

Начало
За нас
Контакти
УСЛУГИ

Поръчай
Преводи
Справка
ПОЛЕЗНО

Въпроси и Отговори
Отзиви
Работа като автор
КОНТАКТИ

Тел.: +359 088 7672686
E-mail: info@kursoviraboti.bg© 2023, Kursoviraboti.bg. Курсови работи.бг. Политика за защита на личните данни / Условия за ползване
Внимание: Всички материали са за лично ползване и в помощ на заинтересованите лица. Kursoviraboti.bg не носи отговорност при опит за плагиатство.