+359 887672686
info@kursoviraboti.bg
Вие сте в: Начало > Продукти > ЕсетаЕСЕ НА ТЕМА: „ИНОВАЦИЯТА, КОЯТО МИ ХАРЕСА".Цена: 0.00 лв.
Реф№: 200

Изтегли безплатно есето ОТТУК

Устройството се имплантира по хирургически път в окото, според сайта на Argus II. То съдържа антена и някаква електроника и се свързва с външна система, състояща се от очила, видео обработваща единица (VPU) и свързващ кабел. Очилата съдържат камера, която изпраща информация за изображението чрез VPU и към импланта.

Както посочих, имплантирането на система Argus II може да се извърши посредством една единствена двучасова хирургическа процедура под обща анестезия. Детайлите по отношение на операцията са както следва. В началото на имплантирането,се прилагат антибиотици и стероиди чрез интравенозно инжектиране. В факичните очи (очи с леща), лещата се отстранява. Един разрез се прави на околната роговицата, което излага базовия склерат и допълнителните очни мускули (перитомия). Спиралата на предавателя се закрапя на очната ябълка и центрира по страничния мускул на ректуса. Пакетът за електрониката е центриран в основния квадрант на окото, и импланта след това се фиксира към окото с конци. Гелът на стъкловидното тяло в центъра на окото се отстранява (витректомия), заедно с всяка епиретинална мембрана в зоната, където хирургът възнамерява да заложи системата. Микроелектродният масив се вмъква чрез разрез в склерата и се залепва за ретината в макулата с ретино лепило/течност. Очната част на лентовия кабел след това се зашива към склерата и всички разрези се зашиват. Трансплантираната склерна тъканна присадка се зашива върху опаковката на електрониката, за да се намали вероятността от конюнктивно дразнене. В края на операцията, стероиди, антибиотици и анестетик се инжектират под конюнктивата. За около две седмици след операцията, на пациентите се дават антибиотици (перорални и очни капки), стероиди (устно и капки за очи) и атропин за разширяване на зеницата.

Имплантът се активира една седмица след операцията.

Крайният резултат е някаква, макар и не-пълна реставраци  на изображението. Устройството може да помогне за възрастни с RP, които са загубили способността да се възприемат форми и движение, като им позволява да бъдат по-мобилни и да изпълняват ежедневните си дейности.

Argus II се предлага на възрастни на 25 и повече години. Понастоящем с него работят много малка част от очни центрове в САЩ. Въпреки, че е скъпо - около $ 144000 - Medicare обявява, че ще се покриват разходите за неговото закупуване, а  също други застрахователи се очакват да предоставят средства като част от застрахователните си покрития.МЕНЮ

Начало
За нас
Контакти
УСЛУГИ

Поръчай
Преводи
Справка
ПОЛЕЗНО

Въпроси и Отговори
Отзиви
Работа като автор
КОНТАКТИ

Тел.: +359 088 7672686
E-mail: info@kursoviraboti.bg© 2024, Kursoviraboti.bg. Курсови работи.бг. Политика за защита на личните данни / Условия за ползване
Внимание: Всички материали са за лично ползване и в помощ на заинтересованите лица. Kursoviraboti.bg не носи отговорност при опит за плагиатство.