+359 887672686
info@kursoviraboti.bg
Вие сте в: Начало > Продукти > Курсови работиBAEB305D Основи на маркетинга Конкурентност на продукта предвид отличителните му черти.Цена: 112.50 лв.
Реф№: 319

100% индивидуална курсова работа
Обем: 8-10 стр.
Срок: 7-10 дни1.        Описание на продукт или услуга

·                    Опитайте се да обосновете нуждата от продукта (услугата) предвид изискванията на потребителите и продуктовите предложения на пазара.

o      отбележете за кого е предназначен продукта (услугата) – стар или нов сегмент;

o      опитайте се да обясните как продуктът се конкурира и „се намества“ в сегмента;

2.        Представяне на отличителните черти (атрибутите) на продукта.

·                    Разгледайте и опишете в подходящ ред атрибутите на продукта и изяснете кои според вас са важни; отбележете чрез кои атрибути на продукта фирмата постига успех

·                    Направете проучване (на място, в интернет) и направете съпоставка върху кои атрибути на продуктите си се съсредоточават конкурентите (съпоставката може да бъде направена с помощта на графичен модел, вж. Фиг. 1 и Фиг. 2). За целта проучете и посочете два конкурентни продукта. Обобщете резултатите от проучването и ги отразете върху Картата на атрибутите. (Тук освен на атрибутите, можете да обърнете внимание и на фактора цена.)

·                    Анализирайте предимствата и недостатъците на разглеждания от вас продукт (услуга) от гледна точка на направената вече съпоставка. [Изяснете, например, как изборът на определени атрибути се отразява върху ценовото позициониране на продукта.]

·                    Обобщете наблюденията си за представянето на продукта на пазара под формата на предложение за подобрение към фирмата.


Примерен текст:

Основните потребители на Iphone могат да се разделят на:

Ранни потребители: потребители на технологии

Тези потребители са склонни да бъдат тези, които очакват всеки нов iPhone. Това са потребителите, които първи купуват и анализират новите модели iPhone. След като телефонът достигне своята зрялост, те стават „мечтатели” и се радват да изразят своите нови знания в социалните сайтове и блогове.

Късни потребители: последователи на тенденциите

Късните потребители най-добре могат да се характеризират с желанието си да се придържат към настоящата социална тенденция. Докато някои от тях са изчаквали са телефоните да се развият, други просто искат да се харесат на техните приятели. Тази група също не използва телефона в пълния му капацитет. Повечето от тях твърдят, че знаят малко за технологичните възможности на телефона, но все посочват, че "техническите подобрения" са задължителни за бъдещите модели.

Те се влияят повече от поведението на своите връстници.

Apple трябва да се насочи към тези потребители, когато въвеждат новите iPhones. Считам, че втората група не използва iPhone по предназначението му и много от тях използват телефона, за да правят повиквания, текстове и да използват най-новите социално-медийни приложения. Така, че Apple трябва да се съсредоточи върху актуализирането на основите на бъдещите модели, за да привлече този огромен пул от потребители.
МЕНЮ

Начало
За нас
Контакти
УСЛУГИ

Поръчай
Преводи
Справка
ПОЛЕЗНО

Въпроси и Отговори
Отзиви
Работа като автор
КОНТАКТИ

Тел.: +359 088 7672686
E-mail: info@kursoviraboti.bg© 2024, Kursoviraboti.bg. Курсови работи.бг. Политика за защита на личните данни / Условия за ползване
Внимание: Всички материали са за лично ползване и в помощ на заинтересованите лица. Kursoviraboti.bg не носи отговорност при опит за плагиатство.