+359 887672686
info@kursoviraboti.bg
Вие сте в: Начало > Продукти > КазусиКАЗУС ПО ПЛАНИРАНЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ.Цена: 87.50 лв.
Реф№: 350

100% индивидуално разработен казус
Обем: 5-6 стр.
Срок: 7-10 дни


Вие сте консултант по човешки ресурси. Повикал ви е новоназначения управител на голямо предприятие за консервирани плодове и зеленчуци. Какво ще препоръчате на управителя, за да реши проблемите с човешките ресурси и създаде система за планиране на човешките ресурси в предприятието?
Управителят на предприятието ви разказва, че е назначен от един месец и всичко, което прави оттогава е да интервюира хора и да изслушва проблемите на
персонала. Вие задавате въпрос: „Защо Вие интервюирате хората? Нямате ли отдел “Човешки ресурси” ?
Управителят: Да, имаме. Но отдел “Човешки ресурси” не наема хора за главните мениджърски позиции. Веднага след като встъпих в длъжност, установих, че двамата ми заместници се пенсионирват, а няма подходящи служители, които да ги заместят.
Вие: Наехте ли някого?
Управителят:: Да, наех и това е част от проблема. Наех външен човек. Веднага след подаване на обявата, един от моите началник отдели дойде и си подаде оставката. Каза, че от осем години е искала тази работа на зам.управител. Беше разочарована, че сме наели външен човек. От къде можех да зная, че тя желае тази работа?
Вие: Какво направихте по въпроса за мястото на другия заместник управител? Управителят: Нищо, защото се страхувам, че още някой ще напусне, поради това, че неговата кандидатура не е била обсъдена за работата. Но това е само половината от моя проблем. Току що открих, че между най-младите специалисти – технолози и икономисти, степента на текучество е била 80% през последните три години. Това са хората, които можем да повишаваме тук. Както знаете, именно
така съм започнал в тази компания - бях технолог. Проблеми има и със сезонния персонал.
Вие: Някои попитал ли ги е защо напускат?
Управителят: Да, и те всички дават един и същ, в основата си, отговор. Казват, че не чувстват, че имат бъдеще в предприятието. Може би трябва да поканя всички и да им обясня как аз се развивах в тази компания.
Вие: А какви методи използвате за планиране на числеността и структурата на персонала?
Управителят: От години в предприятието се разглежда обема на производството три години назад и така се прогнозира колко работници са необходими за следващия период.
Вие: Ясно, липсва система за планиране на човешките ресурси. Ето какво следва да направите, за да изградите такава система в предприятието ....


МЕНЮ

Начало
За нас
Контакти
УСЛУГИ

Поръчай
Преводи
Справка
ПОЛЕЗНО

Въпроси и Отговори
Отзиви
Работа като автор
КОНТАКТИ

Тел.: +359 088 7672686
E-mail: info@kursoviraboti.bg© 2024, Kursoviraboti.bg. Курсови работи.бг. Политика за защита на личните данни / Условия за ползване
Внимание: Всички материали са за лично ползване и в помощ на заинтересованите лица. Kursoviraboti.bg не носи отговорност при опит за плагиатство.