Cookie consent management tool
+359 887672686
info@kursoviraboti.bg
Вие сте в: Начало > Продукти > КазусиЕ-туризъм в Бат.Цена: 112.50 лв.
Реф№: 372

РАЗРАБОТВАНЕ НА 100% ИНДИВИДУАЛЕН КАЗУС
Обем: 5-6 стр.
Срок: 4-5 дни

Задачи на новото решение
• Да разработи маркетинговата стратегия на Visit Bath.
• Да се генерират повече приходи при онлайн резервации.
• За да се намалят разходите чрез премахване на скъпата поддръжка на съществуващата ИТ инфраструктура (състояща се от много  различни бази данни) чрез заместване с една централизирана база данни.
• Да се увеличи броя на посетителите чрез увеличаване известността на сайта в търсачката.
• За да се даде възможност на персонала да контролира съдържанието на сайта. 
• За да се осигурят още дейности, свързани с туризма в Бат и района – като например услуги по настаняване, услуги за включване на посетителите в атракции и в събития.
• За да се даде възможност на партньорите в туристическите дейности от региона активно да участват в маркетинговите промоции.
Решението на New Mind
Visit Bath избира следните услуги и решения:
• конверсия на данните от съществуващите бази данни към новата система за управление на дестинации (DMS) на New Mind.
• Внедряване на DMS с изискването да има оперативна съвместимост с EnglandNet. (New Mind е първият доставчик във Великобритания, който предлага тази съвместимост).
EnglandNet е туристически сайт с богата информация.

• Разработване на сайта www.visitbath.co.uk, който трябва да стане най-добрият онлайн пътеводител за туризъм в Бат и околността.
• Внедряване на интуитивна система за управление на съдържание, за да се осигури максимална гъвкавост за персонала. 
• Обща стратегия за разработване на търсачката в сайта, която първоначално ще е фокусирана върху функцията „Настаняване“, а после ще се развива и за функциите  „Храни & Напитки“ и „Пазаруване“. Трябва да се гарантира, че в съдържанието на сайта са включени всички ключови думи, свързани с дестинацията.
• Възможност да се включат версии на няколко езика.
Резултати
Системата за управление на съдържанието (Enterprise Content Management System - еCMS) дава функционалност и гъвкавост на екипа, като позволява той да създава нови страници, да активира функции като например онлайн резервиране, да контролира изображенията на страниците, да създава специални оферти, както и да публикува информация за местния бизнес.
Visit Bath използва силата на системата за управление на съдържанието (еCMS) на New Mind, като прави серия от кампании или „channel sites“ за промотиране на специфични атракции и събития в града, например:
• „Любовен Бат“ (Love Bath) - (www.visitbath.co.uk/lovebath) се фокусира върху романтичната страна на Бат, като предлага подходящи места за настаняване и забавление.
• Сайт, посветен на Джейн Остин (www.visitbath.co.uk/janeausten) акцентира върху уникалните връзки на автора с града.
• канален сайт „The Christmas Market“, привлича повече от 150000 уникални посещения по време на подготовката за празниците в Бат.
„Канален сайт“ е сайт, който не е само информативен. Той предоставя на посетителя всички средства, за да избере и закупи продукта.
Онлайн резервирането е просто и интуитивно. Например туристите, пътуващи до Бат за конкретно събитие, могат  да потърсят и резервират място за настаняване в непосредствена близост до събитието само с няколко кликвания и лесно да филтрират възможностите за настаняване, за да намерят хотел на желаното местоположение.
Статистиката за последните 5 години е:
• 4,25 млн уникални посещения
• 38000 резервации за настаняване
• 130000 нощувките на стойност около 5,8 млн паунда
• Над 1 млн заявки за брошури.

Ръководителят на отдел „Маркетинг“ на Visit Bath, Chris Astbury коментира: 
„Решението за е-туризъм на New Mind несъмнено допринесе за Бат като дестинация за посещение от световна класа. Уебсайтът Visit Bath, заедно с функционалността на  системата за управление на дестинации (DMS) и гъвкавостта и контрола, предоставени от системата за управление на съдържанието (еCMS) ни предостави всички средства, необходими за управление на туристическия бизнес, стимулира резервациите и в крайна сметка генерира приходи за местната икономика.“
Въпроси:

1.    Как оценявате внедряването на решение за е-туризъм за развитието на туризма в Бат? Мотивирайте отговора си.

2.     Моля посетете сайта  и обяснете защо има изискване Visit Bath да има оперативна съвместимост с EnglandNet. До какви ползи за туристическия бизнес ще доведе това?

3.    Моля дискутирайте недостатъците на съществуващата ИТ инфраструктура (посочете поне 2) и предимствата на новата организация на базата данни (посочете поне 3). Обосновете се за всеки отговор. 

4.    Обяснете какво означава система за управление на съдържание (content management system) и до какви ползи води такава система за бизнеса?

5.     Посетете един от „channel sites“, посочени в казуса и обяснете:

А. Какво означава „channel site“?

Б. Защо е необходимо тяхното създаване и какви ползи носят за конкретния казус?

В. Кое е различното на посетения от вас „channel site“ от основния сайт на Visit Bath?

7. Посетете сайта www.visitbath.co.uk.

А) напишете вашето мнение за използване на иновативни технологични решения в развитието му

Б) посетете страницата на visitbath във Фейсбук  и коментирайте – предимства, недостатъци, препоръки. 

8.    Анализирайте създаването на подобен сайт в българския туристически бизнес за конкретен град.

А) с какво ще подпомогне развитието на туризма съществуването на този сайт?

Б) създаване на сайт с информация за даден град и сайт, който да е свързан с онлайн система за резервиране и система за управление на съдържанието – посочете разлики във функционалността, предимства и недостатъци на всеки един вариант.


8.    Анализирайте създаването на подобен сайт в българския туристически бизнес за конкретен град.

А) с какво ще подпомогне развитието на туризма съществуването на този сайт?

Подобен проект е много важен. Основната му цел трябва да бъде повишаване на конкурентоспособността на малките и средни предприятия (МСП) в България в днешния дигитален пазар. Подобна платформа може да предложи три основни елемента: централна система за резервация (CRS), която да централизира всички продукти и дестинации в една база данни; система за управление на активите (PMS); и управление на канала, което да позволява незабавна и автоматична интеграция и адаптация на всички данни. Разбира се, един подобен проект трябва да се основава на европейските принципи за устойчивото развитие, трансформирайки участващите дестинации и бизнес в реални партньори.

Б) създаване на сайт с информация за даден град и сайт, който да е свързан с онлайн система за резервиране и система за управление на съдържанието – посочете разлики във функционалността, предимства и недостатъци на всеки един вариант.

CMS може да се разглежда като необходим компонент от по-голяма CRM система. CMS може да бъде много ефективна отправна точка за реализиране на едно по-обхватно CRM решение, тъй като системите за управление на резервациите са склонни да се фокусират върху аспекта на привличане на клиенти.

CMS имат добра индивидуалната производителност, но са ограничени от гледна точка на техните ползи за организацията като цяло, отчасти защото те често се използват само от отдела по продажби и отчасти поради ограниченията по отношение на функционалност и мащабируемост. CRM приложения са най-ефективни, когато се използва във всички части на организацията, което позволява цялостен поглед върху цялата информация за клиента и взаимодействията с него.

 

ИЗПОЛЗВАНА ЛИТЕРАТУРА:

1.      http://www.mybigha.co.uk/new-improved-siteminder-connection-with-btp-visitbath/

2.      https://www.newmind.co.uk/our-solutions/tourism-website-design

3.      https://www.nibusinessinfo.co.uk/content/advantages-using-content-management-system

4.      http://www.webdeveloper.com/forum/showthread.php?272319-Benefits-of-Content-Management-System
МЕНЮ

Начало
За нас
Контакти
УСЛУГИ

Поръчай
Преводи
Справка
ПОЛЕЗНО

Въпроси и Отговори
Отзиви
Работа като автор
КОНТАКТИ

Тел.: +359 088 7672686
E-mail: info@kursoviraboti.bg© 2024, Kursoviraboti.bg. Курсови работи.бг. Политика за защита на личните данни / Условия за ползване
Внимание: Всички материали са за лично ползване и в помощ на заинтересованите лица. Kursoviraboti.bg не носи отговорност при опит за плагиатство.