+359 887672686
info@kursoviraboti.bg
Вие сте в: Начало > Продукти > КазусиBAEB 766D БРЕНД – МЕНИДЖМЪНТ.Цена: 87.50 лв.
Реф№: 429

100% индивидуален казус
Обем: 5-6 стр.
Срок: 5-7 дни

1. ВЪВЕДЕНИЕ
Пазарът на натурални сокове и други плодови продукти 1 нараства прогресивно на западните пазари и конкуренцията става все по-жестока (намесени и са и „обичайните заподозрени” PepsiCo и Coca-Cola). Основната причина е промяната на потребителските интереси в полза на по-здравословните храна и напитки, наред с нарастването на броя на производителите и повишаването разнообразието сред продуктите.
1.1 КАМПАНИЯ ЗА ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ
„Нарастването на консумацията на плодове и зеленчуци е национален приоритет. Ракът и коронарните сърдечни заболявания са виновни за 60% от
случаите на преждевременна смърт. Ключова характеристика в стратегията по превенция на правителството на Великобритания за редуциране на тези болести е активност в полза на диетите и здравословното хранене. (...) Настоящите препоръки са всеки да яде поне пет порции различни плодове и зеленчуци на ден и така да намали риска от рак, сърдечни проблеми и много други хронични заболявания. Настоящото средно потребление сред населението на Англия е по-малко от три порции. Консумацията сред децата и хората с ниски
доходи клони към по-малко.” (август 2008 г., източник: МЗ на Великобритания). Правителството идентифицира две основни бариери, които пречат на хората да премат повече плодове и зеленчуци. Първата е достъпът и наличностите, т.е. дали хората имат достъп до точното качество на продуктите на мястото, където живеят и то на цена, която могат да си позвалят. На следващо място проблем е отношението към тези продукти и разбирането на проблема.
Правителството прави значителни усилия да комуникира посланието към населението, защото обръщането на навиците в консумацията на храни ще има значителни дългосрочни ползи върху националните разходи за здравеопазване. Но тъй или иначе проблемът при по-голямата част от хората е липса на изискуемите умения и познания за закупуване и обработка на най-добрите плодове и зеленчуци.
С цел да задвижи посланието и да подсили важността на редовната употребата на тези продукти, Правителството въвежда програмата „Пет на ден”, която, наред с другото, се насочва към национална училищна система за плодовете (повишаване на вниманието в училищата из страната) и национална комуникационна програма за информиране на населението относно важността да се ядат плодове и зеленчуци
по пет пъти на ден.
1.2 ПАЗАРЪТ НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ
Целият пазар на натурални сокове и овкусени плодови продукти в Обединеното кралство се равнява на 1.6 млрд. лири, с растеж от 7.9% през 2007, който е последващ скока от 16.7%, отчетен през 2006 г. Според изследване на TNS овкусените продукти имат дял от 9.3% от пазара с общи продажби от повече от 130 млн. лири годишно. Това беше най-бързоразвиващият се сектор с растеж от 37.6% годишна база. Най-голямата група напитки като пазарен дял включва соковете и напитките направени от натурален концентрат. Те представляват съответно 31.9% и 35.5%. Въпреки това, годишният им растеж е нисък; натуралните сокове остават на същото ниво на годишна база, а напитките от концентрат имат растеж едва от 2.2%.
Пак според TSN, бройката хора, които купуват споменатите продукти остава стабилна, като купувачите пазаруват по-рядко, но са склонни да изхарчат повече, когато правят покупката.
.......................
ВЪПРОСИ КЪМ КАЗУСА:
1. Какъв вид марка е Innocent. Защо (какви са предимствата)?
2. Кои от основните елементи на бранда липсват? Дайте ваши предложения за тях.
3. Направете S.W.O.T. (Силни страни и Слаби страни, Заплахи и Възможности) - анализ на марката на базата на поднесената по-горе информация.
4. Какви са предимствата и недостатъците на дистрибуцията, която ползва Innocent?
5. Ползвайки материала от тема №8, посочете кои са „асоциациите за подобие” и кои – „асоциациите на различие” при бранда Innocent.
6. По темата за комуникационното позициониране (№11) използвайте модела на Теодор Левит (стр. 8-9), за да направите дисекция на продукта, който Innocent предоставя на потребителите си.
7. Във връзка с тема №12, направете анализ на ролята на сайта в изграждането на бранда http://www.innocentdrinks.co.uk (каква роля играе – по представения модел, какво предлага на клиентите, липсва ли му нещо и пр.).
8. Дайте собствена оценка на сътрудничеството на Innocent с McDonald’s.
9. Направете кратък анализ (опишете със свои думи) в какво се състои „стойността на бранда” (brand equity) на Innocent Drinks.


МЕНЮ

Начало
За нас
Контакти
УСЛУГИ

Поръчай
Преводи
Справка
ПОЛЕЗНО

Въпроси и Отговори
Отзиви
Работа като автор
КОНТАКТИ

Тел.: +359 088 7672686
E-mail: info@kursoviraboti.bg© 2023, Kursoviraboti.bg. Курсови работи.бг. Политика за защита на личните данни / Условия за ползване
Внимание: Всички материали са за лично ползване и в помощ на заинтересованите лица. Kursoviraboti.bg не носи отговорност при опит за плагиатство.