+359 887672686
info@kursoviraboti.bg
Вие сте в: Начало > Продукти > КазусиКазус по Международен маркетинг: Международната експанзия на франчайзите за храни през 2017 г.1Цена: 75.00 лв.
Реф№: 430

100% индивидуален казус
Обем: 4-5 стр.
Срок: 5-7 дни

„Franchised Food Company“ е австралийска компания, която притежава и управлява франчайзи за търговия на дребно на хранителни продукти.
Най-популярните франчайзи, които попадат под ръководството на корпорацията са:
„Cold Rock“ – основен продукт са разнообразните вкусове сладоледи, които се оказват печеливша бизнес идея.
„Mr Whippy“, които предлагат също изкушаващи сладоледи, но продавани от множество малки бусове, придвижващи се из съответния град
„Nutshack“ – търговия на дребни с гурме ядки, сушени плодове, сладкарски изделия и пресни закуски
„Pretzel World“ предлага ръчно приготвени гевречета, в допълнение с различни видове топинг
„Trampoline“ – магазин за кафе и хранителни продукти
„Franchised Food Company“ е основана от предприемача Стан Гордън, а първата марка, която бива придобита от компанията е „Mr Whippy“. Последвалите брандове, които спадат към австралийския гигант също са с фокус върху уникалната концепция и залагат на забавлението и креативните елементи в продуктите си.
Изпълнителният директор Стан Гордън потвърди, че 2017 г. се очертава да бъде една от най-успешните за компанията досега, главно заради три от най-известните си брандове - „Cold Rock“, „Trampoline“ и „Pretzel World“. Причината е в навлизането и на трите франчайза на международни пазари.
Съществуващата експанзия е резултат от местния успех на франчайзите, които за кратък период от време се превърнаха в любимите сладки изкушения на Австралия и спечелиха милиони лоялни клиенти в цялата страна.
„Pretzel World“ е компанията, която разполага с обекти по цялото източно крайбрежие на страната и ще бъде първият бранд, който ще стартира обект на международен пазар през 2017 г. Възползваща се от нарастващата популярност на вкусните печени продукти, компанията специализира обектите си в приготвянето на страхотни пресни гевречета, с разнообразни видове топинги – както сладки, така и солени. В допълнение с ароматното кафе и богата селекция напитки, които се предлагат в „Pretzel World“, гевречетата са перфектната закуска.
Брандът планира да отвори обект в началото на тази година в Дубай, като август месец са в проект и още два обекта.
Вторият франчайз на „Franchised Food Company“, който планира експанзия на световните пазари е „Cold Rock“. Брандът е придобит през 2009 г. и оттогава насам е изградил огромен брой лоялни потребители, които откриват в „Cold Rock“ любимия си сладоледен вкус. През тази година брандът ще стартира обекти в страни с топъл климат, като Саудитска Арабия и Южна Африка. Имайки предвид горещото време, се очаква изкушаващите сладоледени десерти да се превърнат в хит както за туристите, така и за местните потребители.
Друг бранд на „Franchised Food Company“ - „Trampoline“, също ще отвори нов обект в изключително популярна туристическа дестинация – Бали. Брандът е разработил доста по-различна и оригинална концепция за локацията си в Бали, чийто отличителен продукт ще бъде сладолед с алкохол. Клиентите ще могат да избират от четири различни алкохолни вкуса – уиски, ягодов сайдер с лайм, еспресо мартини и ирландска сметана.
Стан Гордън набляга на мотива да представи страхотните продукти, създадени с австралийски съставки, пред повече хора в различни краища на света, следвайки мотото на компанията си – „Вкусни лакомства, готови за хапване“.


МЕНЮ

Начало
За нас
Контакти
УСЛУГИ

Поръчай
Преводи
Справка
ПОЛЕЗНО

Въпроси и Отговори
Отзиви
Работа като автор
КОНТАКТИ

Тел.: +359 088 7672686
E-mail: info@kursoviraboti.bg© 2023, Kursoviraboti.bg. Курсови работи.бг. Политика за защита на личните данни / Условия за ползване
Внимание: Всички материали са за лично ползване и в помощ на заинтересованите лица. Kursoviraboti.bg не носи отговорност при опит за плагиатство.