+359 887672686
info@kursoviraboti.bg
Вие сте в: Начало > Продукти > Курсови работиКурсова работа по бизнес право.Цена: 125.00 лв.
Реф№: 459

100% индивидуална курсова работа
Обем: 9-11 стр.
Срок: 7-10 дни


1) Законите за търсенето и предлагането приложени към конкретен динамичен пазар или нов продукт (напр. пазар на недвижими имоти; пазар на смартфони; пазар на електронни четци (напр. kindle); 3D телевизори и т.н.). Важно е да обърнете внимание на характеристиките на търсенето и факторите, които го определят; да анализирате фирмената конкуренция на този пазар – ценова и неценова конкуренция; да определите структурата на пазара и степента й на монополизация; да направите прогноза за развитието на пазара – тенденции и динамика на развитие.
2) Проблемът „монополизация” в България. Важно е да обърнете внимание на степента на монополизация на конкретен пазар (анализ на концентрацията на даден пазар и оценка на пазарната сила на фирмите, участващи на пазара); проблемите и предимствата от наличието на монопол на съответния пазар; държавната намеса на този пазар – анализ и оценка.
3) Ценообразуване на международните пазари. Може да работите в две различни посоки: 1) Анализ на възможностите за осъществяване на ценова дискриминация в съвременния свят – съвременни примери от реалността за ценова дискриминация; новите технологии и глобализацията на пазарите – край на ценовата дискриминация или просто нови нейни форми. 2) Анализ на конкретна мултинационална компания с цел описание на ценовата й политика на различни пазари; анализ на наличието или липсата на ценова дискриминация; оценка на ценовата й политика.
4) Анти-картелното законодателство на ЕК – анализ на избран реален случай и оценка на ефективността на предприетите мерки за предотвратяване на картелното споразумение.
5) Пазарни дефекти. Идентифицирайте реална ситуация, в която пазарните взаимодействия не водят до оптимални резултати: напр. замърсяване; „проклятието на победителя“, информационна асиметрия и т.н. Опишете наблюдавания дефект и предложете алтернативи.
6) Публичният сектор като част от икономиката. Роля на държавата като пазарен участник и пазарен регулатор за развитието на икономиката. Анализът трябва да се фокусира върху конкретен пазарен сектор и реална ситуация.


МЕНЮ

Начало
За нас
Контакти
УСЛУГИ

Поръчай
Преводи
Справка
ПОЛЕЗНО

Въпроси и Отговори
Отзиви
Работа като автор
КОНТАКТИ

Тел.: +359 088 7672686
E-mail: info@kursoviraboti.bg© 2024, Kursoviraboti.bg. Курсови работи.бг. Политика за защита на личните данни / Условия за ползване
Внимание: Всички материали са за лично ползване и в помощ на заинтересованите лица. Kursoviraboti.bg не носи отговорност при опит за плагиатство.