+359 887672686
info@kursoviraboti.bg
Вие сте в: Начало > Продукти > КазусиЗАДАНИЕ ЗА ПРОЕКТ КЪМ КУРС „УПРАВЛЕНИЕ НА ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА В МАРКЕТИНГА“ „ДА МИСЛИМ КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ“.Цена: 100.00 лв.
Реф№: 502

100% индивидуална разработка
Обем: 3-5 стр.
Срок: 5-7 дни


Задача „Да мислим като потребители“
1. Опишете продукт, който никога не сте използвали. Това може да бъде продуктова категория (пр. ютия, газирани напитки, грим и т.н.) или конкретна марка (пр. бира Sparks).
2. Разсъждавайте за това как мислят потребителите на избрания от Вас продукт. Защо купуват този продукт? Кое ги мотивира? Как взимат решението за покупка? Защо избират конкретен бранд?
Целта на задачата е да се научите да мислите като потребители, които са различни от Вас самите.
Няма ограничения в разработването на задачата - може да подходите свободно към изпълнението й и да импровизирате.

Примерен текст:

Голямо влияние върху поведението на потребителите има имиджа на марката. Може да се посочи, че конкретно на този пазар влиянието, което изображението оказва върху формирането на решение за покупка от страна на клиентите, е значително, почти до степента, до която това е най-значимият фактор. Имиджът на марката играе съществена роля в избора. Ако клиентите възприемат, че компанията не е в състояние да предложи прилични продукти или производител, който няма вероятност да произвежда добри автомобили, то той би решил да не купува автомобил, дори ако самият автомобил да отговори на всички негови нужди. Съответно, ако възприемането на дадена марка от страна на клиента е, че всичките му продукти са от най-високо качество (което общото възприемане за марковите изображения на Audi, BMW и Mercedes), може да се очаква клиентът да купи кола от тези три производителя, дори ако има някои аспекти на спецификата на автомобила, които не са точно според предпочитанията.

На този пазар съществува един много странен феномен, който не може да бъде наблюдаван на друг потребителски пазар. След много години работа различните автомобилни компании са разработили различна репутация и са изградили отделни марки, които изглеждат добри, независимо от фактите или логиката. Когато даден производител стане известен с предлагането на автомобили с определена възможност или функция, която се отличава от заместителите, се формира съответното изображение на марката. Ако в даден момент стратегическото направление, финансовият ресурс, производствените съоръжения или основните ценности на дадена компания се променят и това е видимо в предлаганите от компанията автомобили, имиджът на марката продължава да представлява старите традиционни аспекти на компанията, а не новите.МЕНЮ

Начало
За нас
Контакти
УСЛУГИ

Поръчай
Преводи
Справка
ПОЛЕЗНО

Въпроси и Отговори
Отзиви
Работа като автор
КОНТАКТИ

Тел.: +359 088 7672686
E-mail: info@kursoviraboti.bg© 2024, Kursoviraboti.bg. Курсови работи.бг. Политика за защита на личните данни / Условия за ползване
Внимание: Всички материали са за лично ползване и в помощ на заинтересованите лица. Kursoviraboti.bg не носи отговорност при опит за плагиатство.